lørdag 14. september 2024

Operasjon steinpipe!

Jada, igjen gjør Team Fanteri ting de ikke egentlig kan, eller har gjort før. I etterkant av parkettlegging i stua i mars og april, måtte det drastiske tiltak for pipeløpet. Ovnen er ganske ny, men pipeløpet så ut som et takras og måtte definitivt få en make-over.

Mange forslag kom på bordet og som de raske besluttsomhets personene vi er, tok det sin tid. Ingenting skjedde før på ettersommeren. På den tiden hadde vi riktignok preppet pipa for å legge på en finish, men hva skulle det bli? Jo - hva om vi samlet steiner, noe vi vanligvis også gjør, å lime de opp på pipeløpet... ække det kult?! Det er jo selvfølgelig det klokeste hode av oss som kom på dette. Jeg tenkte at joda det må vel gå ann... Så for meg en voldsom mengde arbeid, men dette skulle vi få til. 

Stein har blitt sanket inn fra fjern og nær i flere år. Stein er vakkert! Når vi er på tur rundt omkring og det er stein der - kan noen rett og slett bli med hjem. Litt fra fjellet, litt fra vannet rundt oss og litt fra steinbrudd omkring. Alle steinene ble vasket for hånd på alle sider, tørket og lagt klare. Vi hadde masse steiner og sikkert nok - trodde vi. Dette var good :-) Til verket vi skred.

Vi satte igang med å blande pulver og vann til en klissen masse. Batteri drevet drill og nyinnkjøpt visp. På Flisekompaniet fikk jeg god hjelp av en hyggelig ekspeditør når det gjaldt lim. Det ligger forresten sammen med Monter i Tønsberg. Det beste fliselimet! Smører opp på pipa og begynner å legge opp stein. Etter hvert finner vi ut at dette faktisk tar tid og vi ser fort at nye ekskursjoner etter råmaterialet helt klart må til. Underveis tenkte vi å veie alle steinene, men det gjorde vi altså ikke - det ble mange. Små og store fant sin plass. Forskjellige farger, tegninger og utforminger. Satte på uten noen plan på forhånd om hvordan det skulle se ut på sluttet. Randomisert mosaikk på lykke og fromme - sånn er vi :-)

Vi er nå endelig ferdige og bildene viser prosessen. Syns det ble mega fint! Ovnen er på plass igjen etter noen måneder på kjøkkenet og fit for fight når kulda setter inn. Det er gøy å gjøre saker og ting vi ikke vanligvis gjør. Det er umiddelbare resultater - det er bra! I vår vanlige jobb ser vi ikke resultater på samme måte, det kan ta lang tid, eller kanskje aldri. Noen ganger kommer de også fort, men ikke på denne måten. Klar visuell framgang og ferdig resultat - noe å vise til. Det er tilfredsstillende og godt for kropp og psyke!

Starten av prosessen - parkett og pipe.

Her er det hakket bort gamle fliser.

Måtte støpe for å få et jevnt underlag til ovnen.

Første lag med lim.

Jobbet ut fra pipehullet.


Noen av steinene.

Framsiden ferdig og pus inspiserer.

Kanten får også sitt.

Parkett og pipe.

ENDELIG FERDIG!

En lang prosess fra vi startet med parketten i slutten av mars, men altså nå er vi ferdig med det meste. Lister er også kommet på rundt veggene. Det eneste nå er skjøtene mellom gang og kjøkken. Der har vi en plan :-)

Sett gjerne inn en kommentar om hva dere synes. Tusen takk :-) Ta vare på dere selv og gjør dagen idag til et godt minne i morgen!