torsdag 9. april 2015

Søndagsåpne butikker - hva er så galt?

Leste akkurat et innlegg på FB om søndagsåpne butikker versus helgestengte barneavdelinger på sykehus rundt om i det ganske land. Man måtte jo først åpne avdelingene før det åpnes butikker på søndagene....

For det første - hvordan kan disse to fenomenene stilles opp mot hverandre?

For det andre - søndagsåpne butikker finnes i dag, jeg nevner i fleng: Matbutikker i kommuner som er definert som feriekommune, stort sett alle plantasjer og hagesenter butikker i området her hvor jeg bor (Nøtterøy, Vestfold), bensinstasjoner og restauranter.... det finnes sikkert flere. Hvorfor får disse lov? Det er handel med varer som er saken, eller..??

For det tredje - kan det være slik: Ved å åpne for muligheten for flere søndagsåpne butikker, vil staten få inn en større skatt via inntekt enn om ikke butikkene var åpne, mulig de da ville ha mulighet til å åpne barneavdelingene igjen?...

Jeg mener at det er to forskjellige diskusjonen om hvorvidt søndagsåpne butikker skal lide for at staten ikke ser seg råd til å ha barneavdelinger oppe i helgene - det burde staten gjort uansett om butikkene er stengt eller ikke.

Synes det blir upassende å sette disse to fenomenene opp mot hverandre - de har to helt forskjellig karakter. Butikkene kalde, kyniske og kun ute etter profitt, mens en sykehus avdeling appellerer til våre følelser og kjærlighet for disse barna som lider og ikke kan dra til det nærmeste sykehus fordi det er stengt.

Åpne opp begge deler!

Kan jo bli masse nye arbeidsplasser...... mer penger i statskassa.... åpne avdelinger..... Hva vet jeg?

Flott dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar